"Jazz is de enige muziek waarbij elke noot op ieder moment anders gespeeld kan worden."
Ornette Coleman, Amerikaans jazzmuzikant (1930-2015).

AGENDA SEIZOEN 2018-2019

Hieronder vindt u alle optredens die nog zullen plaatsvinden in het lopende seizoen. Wilt u zien welke optredens er al geweest zijn? Ga dan naar de pagina 'Terugblik seizoen 2018-2019'


10 februari 2019: THE CHARLESTOWN JAZZBAND

Nieuw in ons assortiment: The Charlestown Jazzband (CTJB) uit Nijmegen, de stad van keizer Karel de Grote.

Meteen al vanaf de oprichting in 1968 heeft deze oudestijljazzband een hoog muzikaal niveau opgebouwd. Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de band toegankelijk voor vele jazzliefhebbers, en de The Charlestown Jazzband wordt dan ook veel gevraagd in binnen- en buitenland.


CTJB bestaat uit, van links naar rechts en van boven naar onder:
Pieter Duker - trombone
Jan Dokter - trompet, klarinet en saxofoon
Piet Beyé - keyboards
Eric Beijnvoort - drums
Rob Egging - contrabas
Henk van Amerongen - trompet
Jan de Bont - banjo.De band speelde vorige eeuw al in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen en recentelijk ook in Duitsland, Zwitserland, Engeland, Denemarken en België en niet te vergeten op Mallorca en Madeira! Need I say more?

Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten. Van oost naar west en van noord tot zuid, in vele jazzclubs is de The Charlestown Jazzband een graag geziene gast. Ziet u dat Jan Dokter, tweede van links, ook in deze band speelt? Het wereldje van de jazz is misschien klein, maar een feest der herkenning!


10 maart 2019: TONNY NIJLAND/HENK BLEUMINK SEXTET - "& NAT KING COLE" 

Henk Bleumink, de Nederlandse multi-snarenman annex zanger die tegenwoordig in het Duitse Ahaus woont, en die vorig seizoen de voortrekker was van 'In The Millers' Mood', heeft weer een nieuw project onder handen.

Zijn fonkelnieuwe Tonny Nijland/Henk Bleumink Sextet wordt gevormd door uitsluitend oude rotten (waaronder een ´rottin´) in het vak, die allen hun sporen in de jazz en lichte muziek al jaren geleden verdiend hebben: al met al zo'n kleine 400 jaar aan ervaring!


Het sextet bestaat uit, van links naar rechts:
Henk Bleumink - contrabas en zang
Tonny Nijland - zang
Hajé Nordbeck - piano
Sietze de Leeuw - diverse riet- en koperinstrumenten
Jan Willem v.d. Kouwe - gitaar
Jan ter Maat jr. - slagwerk.
 

Henk Bleumink omschrijft zijn nieuwste project als volgt:

"Enige jaren geleden heb ik met mijn toenmalige kwartet met succes een programma uitgevoerd van bekende en minder bekende nummers, waarmee Nat King Cole vanaf 1942 tot aan zijn (te) vroege dood in 1965 bekend is geworden. Nat King Cole werd als eerste ´afro-american´ een van de grootste iconen in de Amerikaanse naoorlogse muziek, naast o.a. Frank Sinatra en Bing Crosby.
Bij onze eerste uitvoeringen heb ik alle vocals voor mijn rekening genomen; hij was altijd al voor mij, net als voor mijn generatiegenoten, een grote favoriet. Maar door de samenwerking met Tonny Nijland van de afgelopen jaren deed zich de mogelijkheid voor de oorspronkelijke uitvoeringen van Nat King Cole te mixen met de interpretaties van zijn dochter Nathalie Cole (helaas ook recentelijk overleden).
Het repertoire van het Tonny Nijland/Henk Bleumink Sextet bestaat dan ook uit easy listening songs als Stardust, Fly Me To The Moon, Mona Lisa, Unforgettable etcetera, maar bevat ook swingende evergreens," aldus een trotse Henk Bleumink.


14 april 2019: VELUWS SWING COMBO met als gast mondharmonicaspeler TOM SCHEPP

Jan Vervoort uit Epe sluit op veler verzoek, net als afgelopen jaar, het jazzseizoen af met zijn Veluws Swing Combo én hij brengt weer zijn buurman Tom Schepp mee naar Hardenberg!


Tom Schepp veroverde vorige keer al de harten van alle aanwezigen, met de ingetogen wijze waarop hij zijn mondharmonica bespeelt.De bezetting van het Veluws Swing Combo is, van links naar rechts:
Jan Vervoort - saxen en klarinet
Ton Tijink - gitaar en zang
Jan Willem Scheffer - drums
Herbert Bos - piano.

Het Veluws Swing Combo brengt een grote variatie aan jazzstromingen: het repertoire, dat gaat van New Orleans tot swing en bossanova, beslaat de hele 20e eeuw.

En vlak de combinatie oudestijljazz en het vleugje muziekeducatie-met-een-knipoog van meesterverteller Jan Vervoort ook niet uit! Dit voegt weer nét een beetje extra toe aan het enthousiaste optreden van de band.
Een lust voor het oor en een waardige afsluiter van het jazzseizoen.